The Movember edition Mo_Icon.jpg

 

Kuten olemme syksyn mittaan kertoneet, asiakkaille tehtävät esiselvitykset kuuluvat liiketoimintaamme hyvin keskeisesti. Ennen marraskuun loppua esiselvitykset on saatu valmiiksi Motoplastille, Stora Ensolle sekä Raisio Agrolle.

Hiekkapoikien Harjavallassa sijaitsevan tuotantolaitoksen lämmöntalteenoton asennukset ovat lähes valmiina ja lämmön hyötykäyttö pyritään ottamaan käyttöön jo alkavalla viikolla.

Arteknolla asennukset on aloitettu ja lämmöntalteenottojärjestelmän osia toimitetaan jatkuvasti. Loppuvuoden tavoitteeksi olemmekin asettaneet, että asennukset ovat valmiit ennen kuin vuosi vaihtuu uuteen.

 

"Kuivaus on ihan saatanan kallista" - Ajatusten herättelyä

Viikko sitten julkaisemamme blogiteksti "Kuivaus on ihan saatanan kallista" on herättänyt huomiota ja saanut paljon lukukertoja. Me Calefalla haluamme tuoda teollisuuden hukkalämmön ongelmia ja vaikutuksia esiin. Moni yritys on jo huomannut, että liiketoiminnasta syntyy sekundaarilämpöä, jota voitaisiin hyötykäyttää.

Kuivausprosesseja on teollisuudessa lukematon määrä - elintarvikkeiden valmistuksessa sekä vaateteollisuudessa. Teollinen kuivaaminen on kallista. Kysy vaikka maanviljelijältä, jonka viljan kuivaukseen tarvittavan öljyn laskun loppusumma on kymmenia tuhansia euroja.

Kuivauksessa syntyvää hukkalämpöä onneksi voidaan käyttää prosessissa suhteellisen helposti hyödyksi. Uusiokäyttämällä kuivausenergiaa, kuivauksen kustannuksia saadaan alennettua tuntuvasti.

 

Movember-team Calefa

 

movember_kollaasi.jpg

 

MoTeam Calefa on kerännyt joukkueelleen viiden euron suuruisen potin. Tämän takana on nimettömänä pysyvä lahjoittaja MoBro Vuoren tukijajoukoista.

Kuvakollaasi on todiste marraskuun saavutuksistamme viiksien kasvatuksen suhteen. Kenellä on komeimmat?

Vielä on aikaa muutama päivä lahjoittaa tukesi tiimillemme ja hyvään tarkoitukseen. Tee se osoitteessa: http://moteam.co/calefa.

Kirjoittanut Eero 27.11.2015

Kommentit

Jätä kommentti

(Sähköpostiasi ei näytetä julkisesti.)Kaukolämpöä ilmastoa jäähdyttäen

Polttamattomaan teknologiaan perustuva kaukolämmöntuotanto on kestävä ratkaisu, joka on jo tätä päivää.

Ministeri Kulmuni nosti kemianyhtiö Kiillon ja Calefan esimerkin aallonharjalle

”Te toteutatte täällä jo sitä, mitä monessa paikassa vasta suunnitellaan."

Calefa muuttaa teollisuuden energian hiilineutraaliksi

Kaikki energia minkä teollisuus ostaa, muuttuu hukkalämmöksi. Yleensä hukkalämmöstä yritetään päästä mahdollisimman helposti ja…

Vaikka on jo hyvä, voi silti parantaa

Sinituote Oy näyttää maailmalle esimerkkiä ekologisesta muovituotannosta. Nyt sinivalkoinen perheyritys alkaa uusiokäyttää…

Lahti Aquan kiinteistöt lämpiämään jäteveden hukkalämmöllä

"Kun tällainen lämpömäärä on hyödynnettävissä, niin otetaan siitä hyöty talteen", sanoo Lahti Aquan toimitusjohtaja Jouni…

Suomen aurinkoisin kunta Puumala lämpiää tulevaisuudessa auringolla ja Calefan lämpöpumpuilla

Suur-Savon Sähkö aloittaa lämmöntuotannon teknologialla, jonka uskotaan olevan ratkaisu uuden ajan kaukolämmöntuotantoon.

Energiainnovaatioiden Kasvupolun voittajaksi on valittu Calefa Oy

Calefa Oy on voittanut Kasvu Openin Energiainnovaatioiden kasvupolun. Kasvu Open on vuodesta 2011 järjestetty Suomen suurin…

Turun Uusiolämpöseminaari 16.5.2019 - tunnelmia ja seminaaritallenne

Calefa perustettiin vuonna 2013 vain ja ainoastaan hukkalämpöjen kannattavaa hyödyntämistä varten. Vielä tuolloin tällaisia…

Calefa on valittu Kiertotalouden kiinnostavimpien joukkoon kaikkien aikojen tiukimmilla kriteereillä

Sitra on koonnut listaa Suomen inspiroivimmista kiertotalouden yritysesimerkeistä vuodesta 2016 lähtien. Kiertotalouden…

Tässä työkalu hiilineutraalisuuteen

Kuumalämpöpumppu tuottaa tulikuumaa myös haaleista lämpötiloista.