ENERGIAPLÄJÄYS – CALEFA OY:N VIIKKOKATSAUS (vko 43-44)

 Mntsl-katto_800.jpg

 

Mitä Calefalle kuuluu?

Meille kuuluu kiitos hyvää! Viime viikot ovat vierähtäneet vauhdilla, eikä toimiston penkkejä ole paljoa ehditty kuluttaa. Viime viikolla pyörimme Nürnbergissä Saksassa, Mikkelissä, Mäntsälässä, Iitissä, Lappeenrannassa sekä Iisalmessa. Taisipa joku käydä lapissakin, syyslomaa viettämässä.

Calefan tunnettuus kasvaa jatkuvasti. Tämän eteen tehdään hartiavoimin töitä, jotta näkyvyytemme olisi systemaattista ja meistä löytäisi helposti haluttua tietoa. Viime viikolla blogimme sai uuden ulkoasun ja nyt kotisivummekin on saanut hieman uutta muotoa.

www.calefa.fi/fi

www.hukkaenergiahyodyksi.com

 

Datakeskuksista paljon puhetta viime viikolla

Viime viikolla YLE:n torstain teemapäivässä keskusteltiin datakeskuksista ja niiden tuomista vaikutuksista Suomeen. Calefa on yhden suuren datakeskushankkeen vienyt onnistuneesti maaliin ja uusia selvityksiä tehdään jatkuvasti.

Yandexin datakeskus Mäntsälässä otettiin vastaan ja käyttöön muutama viikko sitten. Calefa toimitti datakeskuksen lämmön talteenoton ja sen siirtämisen Mäntsälän kaukolämpöverkkoon. Tästä voit lukea lisää muun muassa tästä.

YLE: Datakeskuksen hukkalämpö lämmittää koko Mäntsälän

Mäntsälän Sähkö Oy: Lämmön talteenotto on aloitettu

Lisää aiheesta: Miksi Google lämmittää Suomenlahtea?


Maaseudun Tulevaisuus vieraili Iitissä Ronimuksen maatilalla

Maaseudun Tulevaisuuden toimittaja Henrik Schäfer kävi tutustumassa Iitissä viljan kuivauksen lämmön talteenottoon ja hyötykäyttöön. Jutun voit lukea tästä.

Viljan kuivaukseen käytetään Suomessa vuosittain 58 miljoonaa euroa, lähinnä polttoainekustannuksiin. Viljan kuivauksesta syntyvä lämpöenergia kuivattaa viljan, mutta useimmiten tämä energia haihtuu ilmaan prosessin lopussa, hukaten energian taivaan tuuliin. Calefan pilottihanke Iitissä säästi Markon ja Petrin kuivauskuluista 50 % ja samalla heidän tilan CO2-päästöt puolittuivat.

Lisää aiheesta: MT: Polttoainetta kuluu aika höräys

 

Uusia esiselvityksiä tehdään jatkuvasti

Esiselvitykset kuuluvat toimitusketjuumme merkittävällä tavalla. Potentiaalisille asiakkaille tehdään esiselvitys, jossa selvitetään, miten syntyvää hukkalämpöä voidaan meidän ratkaisuillamme ottaa talteen ja hyödyntää kannattavasti asiakkaan hyväksi. Joskus esiselvitykset ovat yksiselitteisiä, toisinaan monimutkaisia prosesseja.

Tällä hetkellä esiselvityksiä tehdään Stora Ensolle, Raisioagrolle, Aurajoki Oy:lle sekä Motoplastille. Näistä voit lukea lisää täältä.

 

Seuraa Calefaa sosiaalisessa mediassa

In-2CRev-48px-TM.pngFB-f-Logo__blue_50.png TwitterLogo_55acee.png

                    

Julkaistu 27.10.2015

Kommentit

Jätä kommentti

(Sähköpostiasi ei näytetä julkisesti.)Kaukolämpöä ilmastoa jäähdyttäen

Polttamattomaan teknologiaan perustuva kaukolämmöntuotanto on kestävä ratkaisu, joka on jo tätä päivää.

Ministeri Kulmuni nosti kemianyhtiö Kiillon ja Calefan esimerkin aallonharjalle

”Te toteutatte täällä jo sitä, mitä monessa paikassa vasta suunnitellaan."

Calefa muuttaa teollisuuden energian hiilineutraaliksi

Kaikki energia minkä teollisuus ostaa, muuttuu hukkalämmöksi. Yleensä hukkalämmöstä yritetään päästä mahdollisimman helposti ja…

Vaikka on jo hyvä, voi silti parantaa

Sinituote Oy näyttää maailmalle esimerkkiä ekologisesta muovituotannosta. Nyt sinivalkoinen perheyritys alkaa uusiokäyttää…

Lahti Aquan kiinteistöt lämpiämään jäteveden hukkalämmöllä

"Kun tällainen lämpömäärä on hyödynnettävissä, niin otetaan siitä hyöty talteen", sanoo Lahti Aquan toimitusjohtaja Jouni…

Suomen aurinkoisin kunta Puumala lämpiää tulevaisuudessa auringolla ja Calefan lämpöpumpuilla

Suur-Savon Sähkö aloittaa lämmöntuotannon teknologialla, jonka uskotaan olevan ratkaisu uuden ajan kaukolämmöntuotantoon.

Energiainnovaatioiden Kasvupolun voittajaksi on valittu Calefa Oy

Calefa Oy on voittanut Kasvu Openin Energiainnovaatioiden kasvupolun. Kasvu Open on vuodesta 2011 järjestetty Suomen suurin…

Turun Uusiolämpöseminaari 16.5.2019 - tunnelmia ja seminaaritallenne

Calefa perustettiin vuonna 2013 vain ja ainoastaan hukkalämpöjen kannattavaa hyödyntämistä varten. Vielä tuolloin tällaisia…

Calefa on valittu Kiertotalouden kiinnostavimpien joukkoon kaikkien aikojen tiukimmilla kriteereillä

Sitra on koonnut listaa Suomen inspiroivimmista kiertotalouden yritysesimerkeistä vuodesta 2016 lähtien. Kiertotalouden…

Tässä työkalu hiilineutraalisuuteen

Kuumalämpöpumppu tuottaa tulikuumaa myös haaleista lämpötiloista.