Muoviteollisuus

Tarjoamme muoviteollisuudelle ratkaisuja, joiden avulla tuotantoprosessin lämmityksessä tai jäähdytyksessä syntyvä hukkalämpö hyödynnetään esim. kiinteistön tai prosessin lämmityksessä.

Hyötykäyttö vähentää suoraan käyttökustannuksia ja parantaa tulosta.

Lämmityskäytössä lämmityskulut alenevat yleensä välittömästi jopa 100 % hukkaenergian hyödyntämisen ansiosta. Koska fossiilisia polttoaineita tarvitaan vähemmän, CO2-päästöt pienenevät. Yleensä ratkaisut toteutetaan tuotantoprosessia muuttamatta. Samalla laitteistolla, jolla kierrätetään talvella energiaa uusiokäyttöön, voidaan myös kesällä tehostaa jäähdytystä.

Esimerkiksi muovituotannon ruiskuvalumenetelmässä lämpöpumpulla jäähdytetään palaavaa, lämmennyttä prosessin jäähdytysvettä ottamalla siitä lämpöenergia talteen ja hyödyntämällä se esimerkiksi kiinteistön lämmityksessä. Rotaatiouunimenetelmässä lämmin poistokaasu otetaan hyötykäyttöön johtamalla hukkalämpö lämminvesivaraajaan ja sitä kautta kiinteistön lämmitykseen. Myös sulatusprosesseissa saavutetaan kymmenien prosenttien säästöjä hyödyntämällä hukkalämpöä esilämmityksessä ja ympäristön lämpötilan optimoinnissa.

energian uusiokäyttö
 

Ruiskupuristuslinjan_jhdytys.pngRotaatiouuni.jpg

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!