PESULAteollisuus

Pesuloissa merkittävä määrä energiaa kuluu pyykkien kuivaamiseen. Tavallisesti kaikki kuivurin tuottama lämpöenergia puhalletaan taivaan tuuliin ja tuloilma otetaan raakana ulkoilmasta. Energiahukka on siis suuri ja aiheuttaa tarpeettomia lisäkustannuksia tuotannolle.

Calefa tarjoaa ratkaisun, jossa kuivureiden lämpö otetaan talteen lämmönsiirtimellä, joka siirtää poistoilmasta energiaa tuloilman lämmitykseen. Laite on helppo asentaa esimerkiksi katolle, jolloin se ei vie tilaa pesulan tuotannosta. Laite ei myöskään aiheuta häiriöitä tekstiilikuivurin normaalille toiminnalle. CALMARI-lämmönsiirrintä voidaan käyttää sekä kaasu- että höyrykäyttöisten kuivurien lämmöntalteenottoon.

Katso Calmarin esittelyvideo TÄÄLTÄ.

video_kuva2.png

 

Pesulateollisuuden lämmöntalteenotto
 

calmari.png

 CALMARI-lämmönsiirrin on yksinkertaisen tehokas

  • Kuivurit tarvitsevat jopa 50% vähemmän ostoenergiaa.
  • Kuivauksen CO2-päästöt vähenevät jopa 50%.
  • Kuivausjakso jopa 25% lyhyempi - lisää pesulan tuotantokapasiteettia.
  • Kuivausprosessista saadaan tasaisempi, koska tuloilman lämpötila on lähes sama läpi vuoden.

 

Calmari.jpg
CALMARI-lämmönsiirrin on IPR-suojattu

 

HIILINEUTRAALI PESULA - HANKE

Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on myöntänyt Calefalle esittämämme Hiilineutraali Pesula - hankesuunnitelman mukaiseen hankkeeseen valtionavustuksesta yritystoiminnan kehittämiseksi annetun lain (9/2014) nojalla yrityksen kehittämisavustusta. Hankkeelle on myönnetty avustusta yhteensä enimmillään 50% avustukseen piiriin hyväksytyistä menoista. Myönnetty yrityksen kehittämisavustus on maksimissaan 141 250 euroa.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!