Energia-asiantuntija puhaltaa laitteisiin elämän

Energia-asiantuntija Mika Luoma

Koko työuransa energia-alalla työskennellyt ja viimeiset 10 vuotta lämpöpumppusektorilla ollut Mika Luoma aloitti syyskuussa Calefalla energia-asiantuntijana.

Tästä työstä ei oltu ilmoitettu avoimena työpaikkana, sillä tehtävää ei ollut aikaisemmin olemassakaan. Se räätälöitiin miehen erikoistaitojen mukaan, joita riittää. Polttimia, kattiloita, aurinkoa, tilasuunnittelua, systeemejä, prosessien laskentaa, jäähdytysjärjestelmiä… Laiva- ja voimalaitostekniikkaa pääaineena opiskellut energiatekniikan insinööri hallitsee käsittämättömän määrän kokonaisuuksia pienenpienine yksityiskohtineen, asteen-barin tarkkuudella.

Vastuualueena tiimissä ovat laitteet, joiden toiminta on Mikalle intohimo.

– Laitteiden pitää toimia, jotta saadaan luottamus. Kun laitteet toimivat, silloin tehdään järkeviä asioita, hän toteaa.

Vinkki Calefasta tuli tuttavalta. Ennen hakua Mika selvitti tarkkaan, millaisesta yrityksestä on kyse. Työn sisältö ja työilmapiiri ovat kaikki kaikessa. Kummastakaan ei voi tinkiä, hän alleviivaa.

– Elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi epäolennaisuuksiin, en tullut laittamaan kiviä polkujen varteen. Elämä on liian arvokas olla tekemättä asioita, jotka vievät eteenpäin.

– Täällä tehdään asioita eikä paperia, hän luonnehtii Calefaa. Kiitosta saa avoimuus ja järjestys, joka viestii että asiat ovat kunnossa.

Mikan harrastuksiin myös vapaa-ajalla kuuluu maailmanparantaminen. Vanhat laitteet autoista veneisiin saavat jatkoa elämälleen.

– Asioita voi tehdä järkevämmin, kestävämmin — ajatuksella, että maa on vain lainassa meidän lapsilta.

Calefalla ollaan kiinnostuneita taitavista tekijöistä. Asiantuntijayritykseen rekrytoidaan jatkuvasti ansioituneita ja motivoituneita ammattilaisia, jotka sopivat tiimiin.