”Kerroin kaikille kavereille rinta rottingilla, että menen pelastamaan maailmaa”

Hollolassa aloitti elokuussa kolme työntekijää. Tutustu Viliin, Oulaan ja Kirsiin.
Kolme uutta Calefa
Kirsi Nousjoki, Vili Sihvola ja Oula Tervo vaikuttavat joka päivä CO2-päästöjen vähentämiseen työskentelemällä Calefalla.

Kaksi energia-asiantuntijaa

Vili Sihvola ja Oula Tervo ovat aloittaneet Hollolassa energia-asiantuntijoina. Molemmat tosin tulevat työskentelemään osan viikosta etänä, sillä kumpikin asuu kauempana päätoimipaikasta, Sihvola Keski-Suomessa ja Tervo Rengossa.

”Nerokasta, että työtä voi tehdä myös muualta käsin, jolloin on lähempänä osaa asiakkaista. Myös välimatka Calefan tehtaalle on kotoa lyhyempi kuin Hollolasta”, mekaniikan ja virtaustekniikan diplomi-insinööri Oula Tervo kommentoi.

Molempien tehtävät ovat etupäässä mekaniikkasuunnittelua, mutta Calefan tapaan työskentely tulee sisältämään myös paljon muuta omien painotusten ja kiinnostuksenkohteiden mukaan.

Mikä sai hakemaan Calefalle?

”Energia on ajankohtainen kuuma puheenaihe ja CO2-päästöjen vähentäminen on tapetilla. Koen mielenkiintoisena sen, että pystyn nyt vaikuttamaan näihin asioihin konkreettisesti työssäni. Kerroin kaikille kavereille rinta rottingilla, että menen pelastamaan maailmaa”, Oula Tervo hymyilee.

Energiatekniikan diplomi-insinööri Vili Sihvola kertoo kuulleensa Calefan työntekijältä avoimena olevasta paikasta ja haluaisiko, että hänestä vinkattaisiin tehtävään.

”Kuulin hyvää yrityksestä ja kiinnosti toimiala muutenkin, niin lähdin vaihtamaan työpaikkaa. Työporukka vaikuttaisi olevan hyvä. Toivottavasti on sopivassa määrin haasteita ja rentoa tekemistä. On myös mahtavaa päästä tekemään ympäristön kannalta oikeasti kestäviä asioita.”

Vapaa-ajan aktiviteetit

Calefalla työskentelevillä on yllättävän samankaltaisia vapaa-ajan aktiviteetteja.

”Tykkään mökkeillä, kalastaa ja metsästää, liikkua luonnossa ja harrastaa liikuntaa. Videopelejä tulee pelattua”, Vili Sihvola luettelee. Omakotitalon hankinnan myötä myös kaikenlaista pientä nikkarointia on odotettavissa.

Oula Tervon aika kuluu 1940-luvulla rakennetun vanhan kyläkoulun korjaamisessa sekä tankotanssin parissa. Jälkimmäisessä Tervo on miesten sarjan sekä duo-sarjan Suomen mestari, parina on oma tyttöystävä. Parin kuukauden päästä edessä on MM-kilpailut Sveitsissä.

”Aloin pari vuotta sitten harrastamaan ilma-akrobatiaa kehittääkseni kehonhallintaa, mutta pian tankotanssi alkoi vaikuttaa paljon hauskemmalta lajilta, kun siinä voi myös kilpailla. Istumatyöläisenä minulla oli ollut lihassärkyjä ja selkäkipuja, mutta ne kaikki hävisivät tämän lajin myötä.”

Controller

Kolmantena uutena elokuussa on aloittanut Kirsi Nousjoki Controllerina. Konepajojen taloushallinnossa ja tilitoimistoissa pitkän uran tehnyt konkari hoitaa Calefalla monenlaisia hallinnollisia asioita, joissa numeropuoli on mukana.

”Olen aina tehnyt töitä laaja-alaisesti ja myös Calefalta odotan monipuolista tehtäväkenttää”, hän kertoo.

Tie Calefalle kulki suositusten kautta.

”Olen kuullut, että tämä on hyvä työnantaja. Calefalla on hyvä porukka ja henki, mutta tietenkin myös yritys on hyvin menestynyt.”

Vapaa-aikaan hänellä kuuluu koiran kanssa lenkkeily, talvisin hiihto ja kesäisin pyöräily. Monen calefalaisen tapaan myös Lapin matkailu ja eräily ovat Kirsin sydäntä lähellä.

 

Oula tankotanssi calefa

Lopuksi vielä tankotanssin Suomen mestarin ja Calefan uusimman vahvistuksen taidonnäyte. Tällaisen myötä ei kuulemma enää jäykkä yläselkä vaivaa.