”On hieno juttu, että ylijäämäenergiaa voidaan käyttää näin monella tavalla uudelleen, ettei lämpöä vain pistetä putkesta ulos.”

Calefa on kovassa kasvussa ja tiimiä on jälleen vahvistettu uudella energia-asiantuntijalla.
Mika Henttu Calefa

Mika Hentulla on pitkä käytännönlähteinen kokemus lämpö­pumppu- ja kylmä­tekniikasta. Calefalla hän tekee esimerkiksi käyttöön­ottoja, huolto­toimia, etä­seurantaa sekä järjestelmiin liittyvää jälki­hoitoa ja optimointia.

”On hieno juttu, että yli­jäämä­energiaa voidaan käyttää näin monella tavalla uudelleen, ettei sitä vain pistetä putkesta ulos. Calefalla on niin moni­puolisia lämpö­pumppu­sovelluksia, ettei tässä työssä pääse urautumaan. Erilaiset prosessit ja ympäristön energian hyödyntäminen vaikuttavat lopputulokseen, ajatus pitää olla jatkuvasti mukana.”

Aikaisempi matka­työ ja pitkät päivystys­vuorot vaihtuvat Calefan monimuotoiseen arkeen, jossa osa viikosta ollaan kohteissa ja osa toimistolla.

”Tykkään tehdä ryhmässä töitä, olla osa kokonaisuutta. Yksinkin on kiva tehdä, mutta mukavampaa on olla porukassa”, Mika sanoo.

”Calefalla vastaanotto on ollut tosi lämmin ja on tullut tervetullut olo. Mitä vain kysyy, niin kaikki auttavat. Olen yllättynyt, että vaikka täällä on paljon porukkaa töissä, yhteishenki on näin hyvä. Se on selvästikin yksi tämän firman vahvuuksista, että näitä töitä pystytään tekemään tiimissä.”

Kylmätekniikan erikois­ammattilainen rentoutuu vapaa-ajalla ulkoilma-aktiviteettien parissa. Talvella liikutaan suksilla ja lumikengillä, kesäisin taas maasto­pyöräillään. Monen calefalaisen tapaan, myös Lapin matkailu kiehtoo.