Calefan yrittäjät on valittu Hollolan Vuoden Yrittäjäksi 2022 – ”Tämä oli tällä kertaa mahdottoman helppo valinta”

Hollolan Vuoden Yrittäjäksi 2022 on valittu Calefan Petri Vuori, Markku Lampola, Antti Porkka, Mika Galkin ja Vesa Tamminen.
Yrittäjäpalkinto 2022
Helppo hymyillä! Hollolan kunnan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen, Calefan Antti Porkka ja Petri Vuori, Hollolan Yrittäjien Niina Kettunen, Calefan Markku Lampola sekä Hollolan elinkeinopäällikkö Sari-Anna Vilander.

Elokuisena päivänä heti koulujen alettua pääkonttorille saapuu arvovaltaisia vieraita tutustumaan Calefan toimintaan. Vierailijat ovat Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen, elinkeinopäällikkö Sari-Anna Vilander sekä Hollolan Yrittäjien puheenjohtaja Niina Kettunen.

Vierailun todellinen syy selviää pian, sillä he ovat tulleet palkitsemaan Hollolan Vuoden Yrittäjää 2022.

Calefan takana on viisi yrittäjää: Yrityksen arjessa työskentelevät toimitusjohtaja Petri Vuori, tekninen päällikkö Markku Lampola ja myyntipäällikkö Antti Porkka.

Mika Galkin toimii hallituksen puheenjohtajana sekä jo eläkkeelle jäänyt toimitusjohtaja Vesa Tamminen on hallituksen jäsen. Yritys työllistää yli kolmekymmentä omaa työntekijää.

Täällä tehdään ympäristötekoja joka päivä

”Tämä oli tällä kertaa mahdottoman helppo valinta, kun katsoo tuloksia ja miten ajankohtainen aihe tämä on. Kaikki mätsää niin täydellisesti”, Hollolan yrittäjien Niina Kettunen kertoo valinnasta.

”Olemme kyllä erityisen ylpeitä siitä itsekin, mitä olemme saaneet aikaiseksi, miten olemme pystyneet kehittymään ja kasvamaan sekä mihin suuntaan ollaan menossa”, toimitusjohtaja Petri Vuori kommentoi valintaa tuoreeltaan.

Calefan teollisuudelle, energiasektorille ja suurille kiinteistöille kokonaistoimittamat lämpöpumppujärjestelmät leikkaavat merkittävästi CO2-päästöjä, tuottavat energiatehokkuudellaan kustannussäästöjä ja lisäksi järjestelmillä pystytään tehostamaan teollisuuden prosesseja sekä kohentamaan työskentelyolosuhteita.

Maailmanlaajuisesti tärkeää työtä

Calefa on toiminut pääosin Suomen markkinoilla, mutta näkymät vientiin ovat erityisen positiiviset.

Vastaaville järjestelmille on olemassa suuri tarve esimerkiksi Euroopassa, kun edistetään vihreää siirtymää ja halutaan päästä eroon fossiilisista polttoaineista sekä itäriippuvuudesta energian suhteen.

”Me pystymme vastaamaan kaikkiin näihin tarpeisiin. Joka päivä energiaa hukataan maailmanlaajuisesti aivan valtavia määriä. Ongelmat ovat samoja muuallakin ja vastaavasti hyödynnettävää ympäristön energiaa löytyy kaikkialta. Kun ratkaisumme tulevat käyttöön globaalisti, ne todella parantavat koko maailmaa. Vihreä siirtymä on käynnissä ja tällaisia konkreettisia ratkaisuja, joissa voittaa niin ihminen kuin ympäristö, todella tarvitaan”, Petri Vuori sanoo.