Ajankohtaista

Tehtyjä töitä, asiakkaiden saavutuksia, pokattuja palkintoja, asiantuntijalausumia, uusia työntekijöitä ja kaikkea mitä Calefalla tapahtuukaan.

Muoviala
Lämpöpumppujärjestelmä hyödyntää muovituotannon ylijäämälämmöt Favorit Tuotteen kiinteistöjen lämmityksessä sekä kasvualustojen kuivausprosessissa. Järjestelmä jäähdyttää tuotantotilat noin 20-asteisiksi ympäri vuoden.
AmbiHeat, Teollisuus
Rakennuselementtituotannon hukkalämmöt kierrätetään uusiokäyttöön AmbiHeat-lämpöpumppulaitoksessa jalostettuna. Tällä tavoin on korvattu aikaisempi öljyn käyttö kiinteistöjen lämmityksessä kokonaisuudessaan. Ylijäämälämpöä varastoidaan myös energiakaivoihin, josta sitä hyödynnetään lämmityksessä tuotannon ulkopuolisina aikoina.
Rekry
Haemme vakituiseen työsuhteeseen asiakasrajapinnassa toimivaa kylmämestaria tai kokenutta kylmäasentajaa. Toimipakkasi on valintasi mukaan Hollolassa tai Ikaalisissa, mutta työskentelet eri puolella Suomea projektiemme parissa. Työssä on etätyömahdollisuus.
Teollisuus
”Haluamme olla sahateollisuudessa maailman huippuja, erityisesti ympäristövastuullisuuden näkökulmasta. Uusi lämpöpumpputeknologia tukee tavoitteeseen pääsyämme ja lisäksi investoinnilla on hyvä takaisinmaksuaika”, perustelee UPM Timberin liiketoimintajohtaja Antti Koulumies UPM Korkeakosken sahalle nousevaa uutta AmbiHeat-lämpöpumppulaitosta.
Kaukolämpö
Sähkön osalta näkymät Suomessa ovat positiiviset, kun CO2-vapaata omavaraista sähköntuotantoa on lähiaikoina tulossa lisää huomattavan paljon. Tuulivoimaa on rakenteilla yli 2000 MW edestä ja tätä kirjoittaessa luvitettuna on 66 uutta projektia, joiden yhteenlaskettu teho on yli 3500 MW. Olkiluoto 3 on jo kytketty sähköverkkoon, uuden laitoksen tuotto verkkoon koeajojen jälkeen on 1600 MW.
Calefalaisia
– Nykyisessä maailmantilanteessa energiaomavaraisuus on näistä kaikista ensisijaisin. Energiantuotanto tulee Suomessa perustaa muulle, kuin kaasulle tai öljylle. Sen jälkeen tulee tehostaa energiatehokkuustoimia, millä tavoin energiankäyttöä voidaan vähentää ja optimoida sekä kuinka energia tuotetaan päästöttömästi, vetää Calefa Oy:n toimitusjohtaja Petri Vuori suuntaviivoja energiakriisin torjumiseksi.
Calefalaisia
”Se ettei tehdä vain yhtä vaihetta, lisää vaihtelevuutta. Projekteissa ollaan mukana alusta loppuun asti ja kohteita pääsee myös näkemään käytännössä.”
Retrofit, Kaukolämpö
Öljystä luopuminen laskee tehtaan energiakustannuksia ja parantaa samalla Loviisan energiantuotannon ympäristöystävällisyyttä. Corexin lämmöntarve tuotetaan kokonaan Calefan lämpöpumppujärjestelmällä. Kolmasosa energiasta tuotetaan tehtaan kuivausprosessin hukkalämmöistä ja loput kaukolämpöverkon paluuvettä jäähdyttämällä.